Antena 3 CNN Economic Auto Permisul auto, din ce în ce mai greu de obţinut: Vezi noile reguli de examinare

Permisul auto, din ce în ce mai greu de obţinut: Vezi noile reguli de examinare

Permisul auto, din ce în ce mai greu de obţinut: Vezi noile reguli de examinare
02 Oct 2008   •   09:13

Examenul de obţinere a permisului de conducere este din ce în ce mai greu, lucru demonstrat şi de statistici. Promovabilitatea probei teoretice care, mai nou, se susţine pe calculator, a scăzut de la 50% la 26 %. În plus, emoţiile de la traseu se prelungesc de la 10 la 25 de minute ceea ce determină scăderea promovabilităţii acestei probe la sub 50%. Acest lucru a dus la o scădere drastică a promovabilităţii la examenul pentru permisul auto.

Dan Moşescu, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, a declarat pentru "Evenimentul Zilei" că promovabilitatea scăzută a examenelor este de bun augur, pentru că nu vor mai fi cozi la eliberările de permise. Referitor la întrebările din mecanică, Moşescu a mai spus pentru "Evenimentul Zilei" că: "Acestea se referă la cunoaşterea autovehiculului şi sunt reglementate prin decret ministerial?. Şi "traseul" va fi din ce în ce mai dificil, este de părere comisarul-şef. Durata acestuia se va prelungi de la 10 la 25 de minute. Mai mult, o nouă directivă europeană ar putea introduce în examenul de traseu întrebări despre echipamentele maşinii, de la beculeţele de pe bord până la cel mai mic detaliu.
În judeţele în care metoda de susţinere a examenului pe calculator a fost deja implementată, promovabilitatea a scăzut foarte mult. Însă, situaţia din Ilfov, unde măsura a fost aplicată de marţi, a fost aproape incredibilă. În prima zi, numai patru din cei 100 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei scrise au reuşit să promoveze.
Noile reguli la examenul auto:
- Proba teoretică este susţinută doar pe calculator
- Chestionarul e plin cu întrebări de mecanică
- Traseul s-a prelungit de la 10 la 25 minute
Antena3.ro

×
Parteneri
Waze a lansat o nouă funcție, cerută de toți șoferii!
x close