Antena 3 CNN Economic Auto Permisul de conducere românesc, primii paşi în UE

Permisul de conducere românesc, primii paşi în UE

Permisul de conducere românesc, primii paşi în UE
03 Apr 2007   •   23:19

Aderarea la Uniunea Europeană îi scuteşte pe românii aflaţi în străinătate de preschimbarea permisului de conducere. Astfel, pe baza infogramelor transmise de către ambasadele României în Suedia, Bulgaria, Slovacia şi Germania, permisul românesc de conducere poate fi deja utilizat în anumite condiţii pe teritoriul acestor state.

Românii care obţin un permis de rezidenţă pentru muncă sau studii, precum şi cei care călătoresc în scop turistic sau pentru afaceri, pot conduce în baza permisului romanesc. Permisul obţinut în România este valabil şi recunoscut de către autorităţile germane pentru cetăţenii români care se află în scop lucrativ, turistic, pentru afaceri, studii sau în tranzit, în Germania fiind introduse, încă din anul 1999, aceleaşi clase şi categorii pentru permisele auto ca în toate statele membre UE.

În Grecia turiştii români pot circula fără probleme pe baza permisului românesc, însă rezidenţii români trebuie să îndeplinească anumite formalităţi. Permisele româneşti de conducere vor fi traduse în limba elenă şi vor fi preschimbate.

Citiţi articolul complet în Gândul

×
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close