Peste 800.000 de maşini Nissan, rechemate din cauza unei probleme la volan

de M.T.    |    23 Mai 2013   •   20:35
Peste 800.000 de maşini Nissan, rechemate din cauza unei probleme la volan
Constructorul japonez de automobile Nissan va rechema 841.000 de maşini la nivel mondial pentru o posibilă problemă la volan, care poate face ca vehiculele să nu fie conduse corect, relatează AFP, citată de Mediafax.

Rechemările se referă la modelul Micra, pentru care a mai avut loc o campanie de acest tip pe anumite pieţe, în luna martie, şi modelul Cube, fabricate în Japonia şi Marea Britanie în perioada 2002-2006, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

„Este posibil ca un şurub să nu fi fost strâns corespunzător şi, în cel mai rău caz, maşina ar putea să nu fie condusă corect. Rezolvăm problema gratuit, în conformitate cu legislaţia din fiecare ţară", a spus oficialul.

Modelul Micra a fost vândut în Europa, Africa, Orientul Mijlociu, Asia şi America Latină, dar nu a fost semnalat vreun accident din cauza acestei probleme, a precizat reprezentantul companiei.

La începutul lunii aprilie, cei trei giganţi auto japonezi, Toyota, Nissan şi Honda, precum şi Mazda au anunţat simultan rechemări masive de vehicule, reprezentând cumulat 3,39 milioane de unităţi.

Rechemările au fost determinate de posibila declanşare incorectă a airbag-urilor destinate pasagerililor din faţă, fabricate la o uzină din Tokyo şi utilizate pe vehicule asamblate în intervalul 2000-2004.

x close