Antena 3 CNN Economic Auto Pleci cu mașina pe vreme rea? Mulți români uită să aibă asta în mașină!

Pleci cu mașina pe vreme rea? Mulți români uită să aibă asta în mașină!

Pleci cu mașina pe vreme rea? Mulți români uită să aibă asta în mașină!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
20 Dec 2018   •   17:27

În fiecare iarnă, chiar dacă nu ninge decât câteva zile, sunt drumuri în România care sunt complet blocate de ninsori și de viscol.

Poți verifica pe site-ul CNADNR starea drumurilor, dar e bine să fii mereu pregătit pentru situații de urgență. Nu trebuie să pleci de fiecare dată la drum încărcat la refuz cu saci de nisip, lopeți, conserve și altele, dar nu strică niciodată să fii pregătit, pentru că norocul mai e și cum și-l face fiecare. Uite 6 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din portbagaj la drum lung:

1. Lanternă şi baterii de rezervă

Nu contează cât de puternice sunt farurile maşinii tale, au limitările lor într-o situaţie de urgenţă: mai ales atunci când ai rămas blocat pe un drum de ţară neiluminat, într-o noapte fără lună. Păstrează mereu în torpedou o lanternă puternică şi un set de baterii de rezervă. Nu te vor ajuta doar noaptea, ca să verifici exteriorul maşinii sau atunci când pleci pe jos să cauţi ajutor, ci şi pe ceaţă sau pe vreme rea – vei fi mai uşor de observat cu o lanternă puternică în mână.

2. Un încărcător auto

Telefonul mobil este cea mai bună cale de a păstra legătura cu lumea atunci când ai rămas blocat în nămeți sau când ai făcut pană pe vreun drum de țară. Pe lângă faptul că poți chema ajutoare cu el, inclusiv să transmiți poziția prin GPS, un telefon poate face așteptarea mai ușor de suportat. Numai că trebuie să aibă baterie ca să-l folosești, așa că nu pleca la drum fără să alegi, dintre modelele de încărcătoare auto existente, unul care să nu te lase la greu.

Continuarea, pe auto-bild.ro.

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close