Antena 3 CNN Economic Auto Poliţa RCA se scumpeşte cu 20-50%

Poliţa RCA se scumpeşte cu 20-50%

Poliţa RCA se scumpeşte cu 20-50%
04 Dec 2008   •   06:36

Anul viitor, poliţa RCA va costa cu 10-50% mai mult. În plus se va introduce un tarif diferenţiat în funcţie de judeţ sau de vârstă. Astfel, majorarea se produce în principal din cauza numărului mare de accidente, dar şi al scumpirii pieselor auto sau a tarifelor practicate de service-uri.
Un alt motiv îl constituie majorarea limitelor de despăgubire pentru 2009 şi rezultatele slabe înregistrate de societăţile de asigurare din România pentru asigurarea RCA, scrie Jurnalul Naţional.
Oricum, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) aprecia că tarifele nu ar trebui să se mărească cu mai mult de 10 procente. Părerea nu este împărtăşită şi de reprezentanţii companiilor de asigurări însă.
Conform estimărilor acestora, majoritatea va practica creşteri de 15-20%, dar unii vor practica şi o majorare cu 40%-50%.
La unele companii care şi-au publicat lista de tarife s-a observat o diferenta de 20% a preţului practicat, dar suma diferă nu numai în funcţie de capacitatea motorului. Printre criteriile introduse se numără vârsta posesorului autoturismului sau judeţul în care este înmatriculată maşina.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: RCA
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close