Antena 3 CNN Economic Auto Poliţia Capitalei: Pietonii, principala cauză a accidentelor din Bucureşti

Poliţia Capitalei: Pietonii, principala cauză a accidentelor din Bucureşti

Poliţia Capitalei: Pietonii, principala cauză a accidentelor din Bucureşti
28 Oct 2008   •   15:04

Indisciplina pietonilor bucureşteni este principala cauză a accidentelor petrecute pe străzile Capitalei. Aceasta este concluzia trasă chiar de către Poliţia Capitalei, analizând accidentele rutiere înregistrate în primele nouă luni ale anului. Mai mult decât atât, numărul incidentelor rutiere provocate de pietoni a crescut semnificativ faţă de perioada similară a anului trecut, de la 974 la 1033.
Statisticile Poliţiei relevă faptul că indisciplina persoanelor care se deplasează pe jos face pur şi simplu ravagii: din ianuarie până în septembrie, 39 de oameni au murit, 290 au fost răniţi grav şi 735 au suferit răni uşoare în accidente provocate de pietoni. Pentru comparaţie, în acelaşi interval de timp, accidentele provocate de neacordarea de către şoferi a priorităţii pentru pietoni au provocat 14 decese, au dus la rănirea gravă a 280 de persoane şi la rănirea uşoară a alţi 404 de participanţi la trafic.
Analiza pe zile a accidentelor provocate de pietoni relevă că miercurea este singura zi lucrătoare în care bucureştenii sunt mai ?liniştiţi?: dacă lunea, marţea, joia şi vinerea s-au înregistrat, în primele nouă luni, cel puţin 164 de asemenea incidente rutiere, în a treia zi a săptămânii s-au produs numai 134. Evident, zilele nelucrătoare sunt mult mai puţin periculoase, pietonii provocând doar 113 accidente sâmbăta şi 97 duminica.
Procentual, din totalul accidentelor cu victime petrecute în Capitală, pietonii sunt vinovaţi de 28%, în timp ce neacordarea priorităţii între vehicule ?răspunde? pentru 21%. Pe locul trei se situează viteza excesivă, cu doar procente.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Poliţia Rutieră statistica
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close