Antena 3 CNN Economic Auto Preţul vieţii = o amendă de parcare pentru ambulanţă

Preţul vieţii = o amendă de parcare pentru ambulanţă

Preţul vieţii = o amendă de parcare pentru ambulanţă
06 Feb 2007   •   23:44

Şoferi de ambulanţă - atenţie unde parcaţi! Legea e mai importantă decât viaţa. La Cluj, plouă cu amenzi pentru salvările care parchează ?ilegal? la intrarea în spitale. Chiar dacă pare absurd să te plimbi cu bolnavul pe targă, poliţia comunitară aplică legea, la virgulă: cine parchează în loc nepermis, plăteşte!

20 octombrie 2006. Ambulanţa aduce un bolnav la Institutul de Urologie din Cluj. Cum pe străzile înguste, nu există loc de parcare, iar pacientul trebuie să ajungă în cel mai scurt timp în spital, şoferul n-are încotro şi opreşte ilegal, la intrare. Poliţia comunitară pe fază, îl taxează imediat. Încă două urgenţe, alte două amenzi. Conducerea Ambulanţei face contestaţie. Nu se acceptă, în schimb primăria găseşte o soluţie salvatoare. Cinci tichete de parcare în orice loc, pentru peste 20 de ambulanţe. Şoferii se conformează...

Poliţia rutieră spune însă că, în caz de urgenţă, ambulanţa are prioritate în trafic. Primăria nu-şi aduce aminte de nicio amendă. Dovada există însă: răspunsul la contestaţie emis de primărie. În doar câteva ore, se găseşte şi o explicaţie. Nu ambulanţa a fost amendată, ci conducătorul auto, şi asta pentru că agentul constatator a făcut recomandarea de a elibera traficul şi ?răspunsul a fost prin injurii şi refuzul legitimării?.

De celelalte două amenzi, îşi mai amintesc doar şoferii. Trebuie să plătească aproape 200 de lei. Preţul pentru că au salvat o viaţă.

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close