Antena 3 CNN Economic Auto Prima de casare scade preţul maşinilor noi cu până la 4.000 de euro

Prima de casare scade preţul maşinilor noi cu până la 4.000 de euro

Prima de casare scade preţul maşinilor noi cu până la 4.000 de euro
13 Iun 2008   •   20:18

Dealerii auto oferă reduceri de până la 4.000 de euro, din preţul iniţial, clienţilor care îşi casează maşinile vechi pentru a-şi achiziţiona altele noi. Reducerile vizează în special maşinile care costă în jur de 15.000 de euro. Prima de casare a oferit astfel ocazia companiilor care vând mult să contracareze ascensiunea concurenţei mai noi de pe piaţă, precum KIA, Hyundai sau chiar Ford.

Cei de la Renault au gândit discounturi care sacrifică din profituri în favoarea majorării cotei de piaţă. Megane Sedan, de exemplu, are o reducere care ajunge la 4.000 de euro, cu tot cu prima de casare de la stat. Oferta este, însă, limitată.

Cu tot cu reduceri, Megane Sedan se apropie de 11.000 de euro. În aceste condiţii, piesa de volum rămâne bătrânul Symbol care coboară la 7.600 de euro.

Reduceri mari oferă şi Fiat pentru două dintre cele mai vândute modele: Bravo sau Linea. Amândouă au reduceri de 1.400 de euro, iar utilitara Doblo coboară preţul cu 2.300 de euro.

Ford a ales altă strategie. Înainte de programul Rabla a efectuat studii, a descoperit ce maşini caută oamenii, şi a comandat câteva mii de maşini pe acest tipar. Nu sunt ele chiar pline de opţiuni, dar au aer condiţionat, ABS şi airbag-uri.

Skoda oferă reduceri de 2.600 de euro pentru modelul Fabia şi de 1.600 pentru Octavia Tour. Din nefericire, cei mai mulţi dintre importatorii de autoturisme au epuizat încă din prima zi maşinile înscrise în promoţiile pentru prima de casare.

Observator

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close