Antena 3 CNN Economic Auto Prima Skoda Fabia compactă lansată în India

Prima Skoda Fabia compactă lansată în India

Prima Skoda Fabia compactă lansată în India
06 Iun 2007   •   19:20

Producătorul auto ceh Skoda a anunţat că va lansa prima sa Skoda Fabia compactă din India. Modelul compact va fi introdus pe piaţa din India după anumite schimbări tehnologice, a declarat directorul general pentru India al Skoda, Karsten Bogun. Modelul a fost bine acceptat la nivel global, iar compania crede că acelaşi răspuns va veni şi din partea pieţei indiene, a estimat Bogun.

?Skoda Fabia compactă are un veritabil avantaj asupra competitorilor în termeni tehnologici, calitate şi spaţiu oferit?, a precizat Bogun. Producătorul ceh de automobile Skoda Auto a înregistrat un număr de 149.926 unităţi vândute în primul trimestru din 2007, ceea ce reprezintă o creştere de 15,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Skoda a înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor în Europa de Est (plus 50,4%), cu 19.809 unităţi, urmată de Europa Occidentală (plus 14,7%), cu 85.684 unităţi, şi cu 7,8% şi 50,4% în Europa Centrală şi, respectiv, de Est. În ceea ce priveşte succesul modelelor mărcii, pe primul loc în topul vânzărilor primului trimestru se situează Fabia, cu 58.590 unităţi, urmată de Octavia, cu 53.027 unităţi, Octavia Tour, cu 17.847 şi Roomster şi Superb cu 15.188 şi, respectiv, 5.274 unităţi.

Cea mai importantă creştere pe modele a înregistrat-o noua Octavia, cu 10,1 la sută, urmată de Octavia Tour, cu 7,9 la sută. Scăderi au fost înregistrate la vânzările de Fabia şi Superb, cu 1,9 şi, respectiv, 0,9 procente. Grupul german DaimlerChrysler AG, al doilea constructor mondial de autoturisme de lux, a anunţat că va investi 67 milioane dolari pentru a construi o uzină în India, piaţă unde expansiunea economică şi creşterea veniturilor a condus la apariţia unei noi clase de clienţi pentru articolele de lux.

Constructorul auto german BMW AG a inaugurat prima sa uzină de asamblare din India, în urmă cu trei luni, de pe porţile căreia au ieşit primele Sedanuri din seria 3 destinate pieţei auto cu cel mai ridicat ritm de creştere din lume. Producătorii auto Nissan Motor, Renault şi Mahindra & Mahindra vor construi, de asemenea, un centru de producţie auto în India, pentru a veni în întâmpinarea unei pieţe auto locale în creştere puternică.

Rompres

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close