Antena 3 CNN Economic Auto Primăria a decis: De 4X4 ori mai puţine SUV-uri în Capitală

Primăria a decis: De 4X4 ori mai puţine SUV-uri în Capitală

Primăria a decis: De 4X4 ori mai puţine SUV-uri în Capitală
09 Oct 2008   •   19:33

Autorităţile şi-au adus din nou aminte că cea mai mare problemă a Bucureştiului, chiar şi din punct de vedere al poluării, o reprezintă tot maşinile. Fac zgomot, emit noxe şi ocupă spaţiu cu parcarea. Aşa că, cele mai multe soluţii sunt legate de trafic. În primul rând, autorităţile vor să mai trieze maşinile care circulă în Bucureşti. Primele luate în vizor sunt cele de teren, cu motoare mari şi poluante.
În Bucureşti una din zece maşini este de teren. Ca să scape de ele, autorităţile au găsit soluţia: taxe mărite. Astfel, ca să poată circula prin Capitală, proprietarii maşinilor cu motoare mari şi poluante vor trebui să plătească taxe de 50-60 de euro pe zi.
Edilii au venit cu idei şi pentru a-i proteja pe pietoni de poluarea produsă de maşini. Pentru zonele cu trafic intens, autorităţile vor să pună pe marginea bulevardelor panouri care să-i protejeze pe pietoni de zgomot şi de poluare. Aceasta soluţie este folosită intens în marile oraşe europene pentru a proteja locuinţele de zgomotul străzii.
În plus au apărut idei şi pentru economisirea energiei electrice. Pentru asta a fost propusă folosirea becurilor ecologice la iluminatul stradal. Acestea ar trebui să fie de putere mai mică şi care să fie amplasate mai jos. Ce nu ştie nimeni încă este când vor fi aplicate în Bucureşti toate aceste soluţii.
Observator

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close