Antena 3 CNN Economic Auto Primăria ne promite încă 20 de parcări subterane

Primăria ne promite încă 20 de parcări subterane



Primăria ne promite încă 20 de parcări subterane
31 Ian 2007   •   19:15

Până la sfârşitul anului viitor, în Bucureşti vor apărea 20 de parcări subterane. Adică aproape 40.000 de noi locuri de parcare. Parcările vor fi construite cu bani privaţi, dar pe terenurile Primăriei. În Bucureşti, circulă zilnic aproape 1,5 milioane de autovehicule. Dar au la dispoziţie doar 41.000 de locuri de parcare. De asemenea, în bucureşti există doar două parcări supraetajate - la Obor şi la Unirea. Consilierii municipali au aprobat deja amenajarea a 20 de locaţii pentru parcări în zona centrală a oraşului, investiţia ajungând la circa 300 milioane euro. Numai că, spre deosebire de spaţiile private, parcările Primăriei au un schepsis - vor fi în mod obligatoriu exploatate de Dalli. Contractul pe care firma lui Dorin Cocoş îl are cu Primăria are o clauză în acest sens.

Însă, nici parcările private nu merg extraordinar, căci bucureşteanului îi este mai uşor să îşi caţere maşina pe trotuar decât să o parcheze într-un loc cu plată. La doi ani de când a fost dată în folosinţă, uriaşa parcare din spatele magazinului Unirea tot nu are clienţi. Ceea ce înseamnă că, pe lângă cele 300 de milioane de euro pe care vor să le investeaască, primarii vor mai avea de furcă şi cu educarea şoferilor.

De asemenea, în primăvară vor începe şi demersurile pentru realizarea parcării subterane de la Gara de Nord. Va avea trei nivele, iar ultimul nivel va coborâ la o adâncime de 11 metri, cam cât un bloc cu patru etaje.

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close