Antena 3 CNN Economic Auto Primele imagini cu noul Ford Fiesta (GALERIE FOTO)

Primele imagini cu noul Ford Fiesta (GALERIE FOTO)

Primele imagini cu noul Ford Fiesta <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
21 Feb 2008   •   11:05

Descris de oficialii de la Ford ca fiind un automobil distractiv, funcţional, senzaţional şi sigur, noul Fiesta va debuta luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva. Inspirat din îndrăzneţul concept Verve, noul Fiesta este fără îndoială cea mai spectaculoasă evoluţie a modelului lansat prima oară în anul 1976. Cele două modele, cu trei şi cinci uşi vor avea dimensiuni similare.

GALERIE FOTO FORD FIESTA

Noul Ford Fiesta este mai uşor şi mai puternic decât vechiul Fiesta şi abundă de tehnologie de ultimă generaţie, inclusiv un airbag pentru genunchii şoferului, o structură de rezistenţă ranforsată şi servodirecţie E-PAS, care acţionează doar atunci când este într-adevăr nevoie, reducând astfel consumul de combustibil.

Aspectul agresiv al exteriorului este completat de un interior stilat şi chiar luxos. Numeroase sisteme electronice vor fi disponibile pentru a uşura viaţa şoferului. Printre acestea se numără sistemul Converse+ care este deja disponibil la modelele S-Max şi Mondeo.

Sistemul controlează navigaţia prin satelit, computer-ul maşinii şi funcţiile telefonului mobil. Pornirea autoturismului se face de la un buton aflat pe bord şi numit ?Ford Power?.

Ford Fiesta împarte platforma sa tehnică cu cea de la modelul Mazda 2 care este recunoscut pentru manevrabilitatea sa. Fiesta beneficiază de cinci motorizări: un motor pe benzină de 1.25 litri şi 60, respectiv 80CP, un diesel Duratorq TDCi de 68CP (emisii de doar 100g CO2/km!), un Duratec de 1.4 litri şi 91CP, un Duratorq TDCi de 90CP si un vârf de gamă Duratec Ti-VCT de 1.6 litri si 115CP.

Modelul va intra în producţie din toamna lui 2008, moment în care vor fi anunţate şi preţurile de comercializare.

sursa foto - autoexpres.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close