Antena 3 CNN Economic Auto Probele practice pentru carnetul de conducere, reluate din luna iunie

Probele practice pentru carnetul de conducere, reluate din luna iunie

Probele practice pentru obţinerea permisului de conducere vor fi reluate din 2 iunie.

Probele practice pentru carnetul de conducere, reluate din luna iunie
Sursa foto: Pixabay.com
21 Mai 2020   •   08:37

Examinarea va fi reluată treptat, în funcţie de momentul de expirare a dosarului de şcolarizare al candidaţilor. Pentru respectarea măsurilor de siguranţă, la proba practică, toate persoanele prezente vor sta la cel putin 1,5 metri distanţă, vor purta obligatoriu măşti şi li se va scana temperatura corporală.

De asemenea, candidaţii nu vor mai avea voie la examene cu susținători, prieteni ori rude. Accesul în masina de examinare va fi permis doar candidatului şi instructorului auto.

Activitatea de examinare va fi reluată treptat, astfel:

1. Programarea candidaților cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16.03 - 17.05.2020 și pentru care există o programare prealabilă în sistem (proba practică) se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora.

2. Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020 se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora.

3. Reluarea activității de examinare la proba practică pentru candidații aflați în situația de la punctul 1 începând cu data de 02.06.2020, urmând ca la finalizarea acestei activități să fie demarată examinarea practică pentru candidații aflați în situația prevăzută la punctul 2.

4. Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15.06.2020/22.06.2020, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului.

Măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

-  Utilizarea măștilor de protecție - atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

-  Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;

- Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;

- Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.

Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare.

În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități.

×
Subiecte în articol: carnetul de conducere
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close