Antena 3 CNN Economic Auto Programul ?Rabla? se va relua până la sfârşitul lunii aprilie

Programul ?Rabla? se va relua până la sfârşitul lunii aprilie

Programul ?Rabla? se va relua până la sfârşitul lunii aprilie
15 Apr 2008   •   10:03

Derulat de Ministerul Mediului încă din 2005, programul ?Rabla? vine în anul acesta cu câteva schimbări. Acesta se va relua până la sfârşitul lunii aprilie, iar guvernanţii preconizează un număr mai mare al maşinilor care urmează să fie casate, faţă de 2007. Totodată, o majorare se va înregistra şi la primele de casare oferite pentru achiziţionarea unui autoturism nou, acestea crescând de la 3.000 la 4.000 de lei.

Preşedintele Administraţiei pentru Fondul de Mediu, Mihai Toti, a declarat pentru Gardianul că ?proiectul se va afla pe lista actelor normative ce vor fi discutate în şedinţa de Guvern din această săptamână sau de săptămâna viitoare?. ?Administraţia pentru Fondul de Mediu este pregătită să demareze programul imediat ce se va lua decizia, normele fiind deja pregătite?, a mai spus Toti.

Rata de succes a acestui program a fost până acum de peste 90%, iar în acest an suma alocată din bugetul Administraţiei Fondului de Mediu se va ridica la 120 milioane de lei. Suma va fi acoperită ulterior din încasările provenind din taxa auto. Reprezentanţii de la Mediu consideră că şi în acest an programul ?Rabla? se va bucura de succes, ei mizând pe faptul că românii vor fi interesaţi să renunţe la maşinile non-euro, ca urmare a cererii Comisiei Europene de a interzice circulaţia maşinilor poluante după 2011.
Antena3.ro

×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close