Antena 3 CNN Economic Auto Proteste la o fabrică Renault din Franţa, după ce o mie de muncitori au fost disponibilizaţi

Proteste la o fabrică Renault din Franţa, după ce o mie de muncitori au fost disponibilizaţi

Proteste la o fabrică Renault din Franţa, după ce o mie de muncitori au fost disponibilizaţi
24 Oct 2008   •   15:13

Mai multe proteste au avut loc la fabrica Renault din Sandouville, Franţa. Angajaţii sunt nemulţumiţi din cauza concedierilor anunţate de conducere. În plus constructorul de automobile a decis să închidă aproape toate fabricile din Franţa pentru o perioadă cuprinsă între una şi două săptămâni. Măsura va fi pusă în aplicare începând de săptămâna viitoare.
Protestele de la Renault sunt organizate de sindicatele angajaţilor companiei. Ei luptă să îşi păstreze serviciile şi veniturile. La Sandouville, aproximativ o mie de muncitori vor intra în şomaj înainte de luna aprilie a anului viitor. Conducerea fabricii recunoaşte că nu are cum să-i ajute pe viitorii şomeri.
Criza financiară a zguduit puternic sectorul auto. Cererea de maşini a scăzut atât de mult încât aproape toate companiile gigant din domeniu au anunţat, rând pe rând, disponibilizări.
?În orice caz, nu ne permitem să păstrăm toţi oamenii pe care îi avem acum în fabrici pentru a produce maşinile care ni se cer.? aspus un reprezentant al firmei.
Renault, al şaselea producător de maşini din Europa, a anunţat că vânzările sale au scăzut cu peste 2% în perioada august-septembrie. În acest context, conducerea companiei a hotărât să concedieze aproximativ 6 mii de angajaţi de la fabricile sale din întreaga lume.
Antena 3

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Candidat la primarie, prins în flagrant când dădea șpagă
x close