Antena 3 CNN Economic Auto Raportul care distruge mitul maşinilor electrice. Ameninţarea autoturismelor "verzi" asupra mediului înconjurător

Raportul care distruge mitul maşinilor electrice. Ameninţarea autoturismelor "verzi" asupra mediului înconjurător

Raportul care distruge mitul maşinilor electrice. Ameninţarea autoturismelor "verzi" asupra mediului înconjurător
Sursa foto: Foto: ortablu.org
05 Oct 2012   •   13:45

Maşinile electrice poluează mai mult decât cele pe benzină sau motorină, arată un studiu prezentat de BBC News.

Universitatea Norvegiană de Ştiinţă şi Tehnologie
a descoperit că nivelul gazelor cu efect de seră a crescut foarte mult din cauza cărbunilor utilizaţi la producerea electricităţii. Farbricile de maşini electrice eliberează mai multe gaze toxice decât fabricile de maşini convenţionale, arată acelaşi studiu.

"Producerea maşinilor electrice s-a dovedit a fi mai dăunătoare mediului decât producerea celor pe benzină sau motorină", a declarat profesorul Anders Hammer Stromman. "Potenţialul de a accelera încălzirea globală este de două ori mai mare în cazul producerii vehiculelor electrice" a adăugat cercetătorul.

Producerea bateriilor şi a motoarelor electrice necesită utilizarea unor materiale toxice precum nichelul, cuprul şi aluminiul.  Potrivit studiului, maşinile electrice sunt dăunătoare mediului chiar înainte de a ajunge să circule pe străzi.

În cazul în care aceste autovehivule ar fi alimentate cu electricitate produsă din surse electrice cu emisii reduse de carbon, atunci într-adevăr ar putea oferi "potenţialul de reducere substanţială a emisiilor de gaze de seră", se mai arată în raport.



"Este contraproductivă promovarea maşinilor electrice în regiunile în care electricitatea este obţinută în mare parte din lignit sau cărbune".

În Europa, zonă a lumii în care electricitatea este obţinută în moduri variate, maşinile electrice pot oferi beneficii mediului înconjurător, în comparaţie cu maşinile cu motoare cu ardere internă.

Maşinile electrice alimentate de electricitatea europeană oferă o scădere cu până la 24% în ceea ce priveşte potenţialul lor de accelerare a încălzirii globale.

Cu cât un autovehicul electric este folosit mai mult, cu atât mai ridicate sunt beneficiile pe care le aduce mediului.

"În cazul în care doriţi să achiziţionaţi o maşină electrică, trebuie mai întâi să localizaţi sursa de electricitate şi apoi să analizaţi cu atenţie data de garanţie a bateriei" a mai declarat profesorul Stromman.








×
Subiecte în articol: masina electrica gaze cu efect de sera
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close