Antena 3 CNN Economic Auto RAR propune verificarea anuală a maşinilor mai vechi de şapte ani

RAR propune verificarea anuală a maşinilor mai vechi de şapte ani

RAR propune verificarea anuală a maşinilor mai vechi de şapte ani
28 Oct 2008   •   19:12

Maşinile cu o vechime mai mare de şapte ani vor fi verificate anual şi nu o dată la doi ani, potrivit unei propuneri a Registrul Auto Român (RAR). "Am propus Agenţiei Naţionale pentru Mediu, primăriei Capitalei, Ministerului Transporturilor, Ministerului Mediului şi Ministerului Economiei şi Finanţelor ca maşinile mai vechi de şapte ani să fie verificate o dată pe an. Noi, ca logistică şi personal, suntem pregătiţi. Urmează ca autorităţile să vadă dacă este fezabilă sau nu propunerea noastră", a declarat, marţi, directorul tehnic al RAR, Flavius Câmpeanu, citat de Mediafax.
RAR intenţionează să construiască lângă Bucureşti, la Bolintin Vale, o pistă pentru testarea şi omologarea maşinilor modificate major, a anunţat directorul tehnic al RAR. Centrul ar urma să fie dotat cu o pistă de 1,9 kilometri în sistem circular cu şase-şapte benzi şi două linii drepte de câte 700 de metri.
"Avem nevoie de 30 de milioane de euro pentru a construi un centru de testare şi omologare, însă nu dispunem de aceşti bani. Căutăm parteneriate cu constructorii auto locali şi cu Ministerul Mediului şi cel al Finanţelor. Renault ne-a anunţat că este interesat de acest proiect", a mai spus Câmpeanu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Registrul Auto Roman automobile
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close