Antena 3 Economic Auto Registrul Auto Român, despre prelungirea ITP: 'Certificatele ITP nu intră sub incidența ordonanțelor militare'

Registrul Auto Român, despre prelungirea ITP: 'Certificatele ITP nu intră sub incidența ordonanțelor militare'

26 Mar 2020   •   18:17
Registrul Auto Român, despre prelungirea ITP: 'Certificatele ITP nu intră sub incidența ordonanțelor militare'

Registrul Auto Român a transmis un răspuns la o solicitare a Ministerului Transporturilor cu privire la prelungirea sau posibilitatea prelungirii Inspecției Tehnice Periodice (ITP) în cazul românilor cărora le expiră ITP-ul în această perioadă.

Având în vedere restricțiile de circulație impuse prin ordonanța militară 3 din 2020, în contextul pandemiei de coronavirus din România, mulți dintre români s-au întrebat ce se întâmplă cu certificatele de inspecție tehnică periodică (ITP) ale mașinilor care expiră.

Registrul Auto Român (RAR) a oferit un răspuns cu privire la acest subiect, într-o scrisoare către un director din cadrul Ministerului Transporturilor.

"Ca urmare a necesității clarificării situației valabilității Certificatului de Inspecție Tehnică Periodică (ITP), vă transmitem în continuare punctul de vedere al Registrului Auto Român (RAR) pe acest subiect.

Având în vedere următoarele considerente:

RAR, despre prelungirea certificatelor ITP în contextul stării de urgență

1. Certificatul de ITP nu intră sub incidența ordonanțelor militare de până acum, agenții economici care le emit nefiind autorități publice;

2. Siguranța deplasării pe drumurile publice trebuie să rămână o prioritate și în această perioadă;

3. Necesitatea limitării efectelor financiare negative ale stării de urgență;

RAR concluzionează că nu există suport juridic pentru ca valabilitatea certificatelor ITP să fie prelungită.

În ceea ce ne privește, RAR va asigura permanent în reprezentanțele sale personalul necesar, astfel încât vor fi efectuate toate activitățile solicitate pentru clienții care dețin o programare valabilă.

De asemenea, vor fi efectuate activitățile solicitate în regim de urgență, precum cele pentru vehiculele care aparțin autorităților statului sau transportatorilor", se arată în răspunsul RAR.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close