Antena 3 CNN Economic Auto Reîncep lucrările în Capitală. Vezi care sunt arterele în lucru

Reîncep lucrările în Capitală. Vezi care sunt arterele în lucru

Reîncep lucrările în Capitală. <font color=red>Vezi care sunt arterele în lucru</font>
31 Ian 2008   •   18:04

Veşti proaste pentru şoferii bucureşteni. Străzile din Capitală se vor transforma din nou, de vineri, în şantiere de lucru. Mai multe artere vor intra într-un proces de reparaţie. Cei din primărie dau asigurări însă, că în luna mai chinul conducătorilor auto va lua sfârşit. Mai întâi vor fi reabilitate Bulevardul Vacăreşti, Şoseaua Nordului, Bdul Aerogării, Calea Griviţei şi Şoseaua Pantelimon. Motiv pentru care se va circula în regim de restricţie pe mai multe artere. Primăria anunţă că vor fi probleme mai ales în intersecţiile Lizeanu şi Tunari.

Şi refacerea Piaţetei Arcului de Triumf şi construirea unui pasaj pietonal în zonă vor restricţiona circulaţia. Valoarea investiţiei se ridică la 24 de milioane de euro, lucrările urmând să fie încheiate într-un an.

Experţii din primărie susţin că proiectul prezintă mai multe avantaje. În primul rând posibilitatea accidentării pietonilor se va reduce la minim, deoarece nu vor mai exista treceri de pietoni la nivel de carosabil. Efectul acestei măsuri va fi decongestionarea traficului în zonă.

Municipalitatea intenţionează să realizeze şi o străpungere la nodul rutier dintre Strada Nicolae Grigorescu şi Splaiul Dudescu, până la Şoseaua Olteniţei. Această lucrare va costa primăria 71 de milioane de euro.

O altă investiţie, în valoare de 28 de milioane de euro, va fi realizată prin construcţia unui pasaj denivelat între Şoseaua Nordului şi Strada Elena Văcărescu, care va fi gata în doi ani.

Construirea pasajului Basarab este un alt proeict care va îngreuna circulaţia pe termen lung. În zona Gării de Nord traficul va fi restricţionat în următoriii doi ani.

Antena 3

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close