Antena 3 CNN Economic Auto Renault ar putea dispărea, dacă nu primeşte curând ajutor. Semnalul tras de ministrul francez al Finanțelor

Renault ar putea dispărea, dacă nu primeşte curând ajutor. Semnalul tras de ministrul francez al Finanțelor

Compania Renault ar putea dispărea dacă nu va primi curând ajutor pentru a face față crizei coronavirusului, a atras atenţia, vineri, ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire.

Renault ar putea dispărea, dacă nu primeşte curând ajutor. Semnalul tras de ministrul francez al Finanțelor
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    22 Mai 2020   •   15:23

"Da, Renault ar putea dispărea", a spus Le Maire.

Ministrul Le Maire a declarat că uzina franceză Renault din Flins nu trebuie să se închidă și că firma ar trebui să păstreze cât mai multe locuri de muncă în Franța, dar ar trebui să rămână, de asemenea, competitivă.

El a adăugat președintele Renault, Jean-Dominique Senard, a lucrat la o nouă strategie și a avut sprijinul guvernului francez.

Le Maire a mai spus că nu a semnat încă un credit de 5 miliarde de euro pentru Renault și că discuțiile continuă.

Acțiunile Renault au scăzut 

Acțiunile Renault au scăzut cu 2,9% în primele tranzacții bursiere, generând o scădere de 1,5% a indicelui de referință CAC-40.

Guvernul a afirmat în mod constant că producătorii auto francezi trebuie să readucă mai multe capacități de producție în Franța, în schimbul sprijinului guvernamental, și că dorește ca aceștia să dezvolte mașini ecologice, cu niveluri scăzute de poluare.

Nissan are în vedere tăierea a 20.000 de locuri de muncă din forța sa de muncă globală, concentrându-se asupra Europei și țărilor în curs de dezvoltare.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Renault
Parteneri
Cod GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe!
x close