Antena 3 CNN Economic Auto Renault Sandero, în direct din Brazilia şi România (VIDEO & GALERIE FOTO)

Renault Sandero, în direct din Brazilia şi România (VIDEO & GALERIE FOTO)

Renault Sandero, în direct din Brazilia şi România <font color=red>(VIDEO & GALERIE FOTO)</font>
24 Sep 2007   •   09:24

Fabricat în São José dos Pinhais (Brazilia), pe aceeaşi platformă a Loganului, Sandero, noul hatchback al celor de la Renault, va fi pus în vânzare în Brazilia şi Argentina începând cu luna decembrie. Cu un design extern modern, ce se doreşte a se apropia de Mégane şi o siluetă ce aminteşte de Nissan Tiida, vehiculul are dimensiuni record pentru segmentul din care face parte şi suficient spaţiu pentru cinci pasageri plus bagaje. Lungimea ?viitorului Logan? este de 4,02 metri, capacitatea portbagajului de 320 de litri, iar bancheta spate este, în sfârşit, rabatabilă 60:40, în timp ce spaţiul pentru pasagerii spate a rămas la fel de generos.

O combinaţie între Clio si Logan, mai spaţios decât acesta din urmă şi cu garda mai sus decât Clio, Sandero se aliniază tendinţei verzi din industria auto - maşini ecologice, cu emisii reduse de dioxid de carbon. În Argentina, Sandero va fi propulsat de motoare pe benzină şi diesel, în timp ce, în Brazilia, gama va include motorizări FlexFuel, bazate pe biocombustibili.

Maşina este dotată cu centuri de siguranţă în trei puncte, structuri ranforsate sub bord şi bare de oţel în uşi, pentru a satisface normele de securitate atât din Europa, cât şi din America de Sud. Constructorul brazilian oferă o garanţie de trei ani sau 100.000 km pentru vehiculele echipate cu trei tipuri de motorizări: 1.0 16v (prezent deja şi pe Clio II în Brazilia), un 1.6 16v şi un 1.6 8v FlexFuel.

Sandero, de altfel prima maşină Renault construită integral în afara Europei, a fost prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt live prin videoconferinţă de însuşi directorul general Carlos Ghosn, pe ritmuri de samba şi tango ? firesc, dacă ne gândim că primele ţări în care ajunge sunt Brazilia şi Argentina. ?Are toate atributele familiei Logan, inclusiv preţul scăzut?, a spus Ghosn cu această ocazie specială.

Preţul nu a fost însă dezvăluit, lăsând loc interpretărilor. ?Este prematur?, a afirmat Christian Pouillaude, vicepreşedintele comercial Renault. Specialiştii brazilieni speculează însă un preţ de circa 30.000 reali (11.000 ¤), ce contrazice zvonurile lansate de oficialii Renault, care nu şi-au onorat încă promisiunea de a construi o maşină de 5000 ¤, făcută la preluarea uzinei Dacia, în 1999. De ce amintim aici această promisiune? Pentru că Sandero va fi produs şi de Dacia Piteşti, începând de anul viitor, potrivit unor surse din cadrul companiei. La ora actuală, cel mai ieftin Logan costă 6400 ¤. Dacă totuşi promisiunea va fi dusă la îndeplinire, ar putea fi vorba de o mişcare de răspuns a celor de la Renault pentru americanii de la Ford, proaspeţi proprietari la Craiova. Aceleaşi surse spun că Sandero va fi lansat în România anul viitor sub sigla Dacia, dar şi sub un alt nume, afirmaţii întărite şi de Carlos Ghosn.

GALERIE FOTO RENAULT SANDERO





Ella Moroiu, Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close