Antena 3 CNN Economic Auto Renault şi compania EDF vor lansa autovehicule electrice din 2011

Renault şi compania EDF vor lansa autovehicule electrice din 2011

Renault şi compania EDF vor lansa autovehicule electrice din 2011
09 Oct 2008   •   20:48

Renault a semnat joi o înţelegere cu compania franceză de utilităţi EDF pentru a lansa, din 2011, mijloace de transport electrice, a anunţat constructorul auto francez. "Obiectivul este de a consacra maşinile propulsate electric ca o soluţie de transport viabilă şi atractivă pentru consumatori", se arată în comunicatul Renault, citat de Mediafax. EDF este proprietarul celui mai mare parc de maşini electrice din lume. În acelaşi timp, compania are o vastă experienţă în domeniul tehnologiilor de stocare de electricitate şi a infrastructurilor de reîncărcare, necesare vehiculelor ecologice.
Alianţa Renault-Nissan intenţionează să devină principalul producător de vehicule fără emisii de dioxid de carbon la nivel mondial. Franţa, Israel, Danemarca, Portugalia şi statul Tennessee din SUA se vor număra printre primele pieţe unde vor fi disponibile aceste modele propulsate integral prin electricitate. "Acordul a fost realizat cu scopul de a crea un sistem individual de transport cu emisii zero", potrivit comunicatului Renault, citat de Mediafax.
Până în luna ianuarie 2010, cele două companii vor studia cerinţele tehnologice, reglementările naţionale şi europene şi toate procedurile financiare şi tehnice necesare, chiar şi identificarea unor posibili noi parteneri, pentru "a se asigura că infrastructura este pregătită pentru lansarea unui vehicul în 2011".
În luna iunie, Renault a anunţat că vrea să atingă o producţie anuală efectivă de 100.000 de autovehicule electrice pe an, începând cu anul 2015, ţinta fixată putând suferi mici modificări în funcţie de preţul petrolului şi de vânzările de maşini electrice din Israel şi Europa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Renault parteneri constructie
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close