Antena 3 CNN Economic Auto Restricţii rutiere din cauza caniculei

Restricţii rutiere din cauza caniculei

Restricţii rutiere din cauza caniculei
26 Iun 2007   •   11:05

Pe mai multe drumuri naţionale au fost impuse restricţii de circulaţie, după avertizările meteorologilor că temperaturile vor depăşi marţi 40 de grade Celsius. Circulaţia vehiculelor cu masa totală mai mare de 7,5 tone este interzisă temporar începând de marţi în intervalul orar 11.00 ? 20.00. Excepţie fac transporturile de animale şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală sau de mărfuri sub temperatură controlată, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale sau de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanţi, transporturile pentru tractări de vehicule avariate, transporturile cu vehicule specializate destinate salubrizării.

Restricţia este aplicată pe drumurile naţionale, nu şi pe drumurile europene, în judeţele Constanţa, Ilfov, Prahova, Călăraşi, Tulcea, Brăila, Dâmboviţa, Giurgiu, Argeş, Teleorman, Ialomiţa, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Sibiu, Alba, Braşov, Buzău, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Iaşi, Botoşani.

Sunt deschise circulaţiei publice fără restricţii drumurile DN 1A, Bucureşti-Buftea-Ploieşti-Cheia-Săcele, DN 56A Maglavit-Simian, DN 21 Brăila-Slobozia-Călaraşi, DN 14 Sibiu-Mediaş-Sighişoara, DN 23 Focşani-Brăila, Centura municipiului Bucureşti. Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care datorită temperaturilor ridicate din timpul zilei se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere.

Rompres

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close