Antena 3 Economic Auto România a devenit cea mai importantă piaţă auto din U.E.

România a devenit cea mai importantă piaţă auto din U.E.

16 Feb 2008   •   13:44
România a devenit cea mai importantă piaţă auto din U.E.

În ţara noastră sunt înmatriculate aproape o treime din maşinile noi vândute în 10 dintre statele nou intrate în Uniune. Controversele pe tema taxei auto nu au afectat vânzările de autoturisme. Numai luna trecută în România au fost înmatriculate aproape 30.000 de maşini, în creştere cu 34,5% faţă de ianuarie 2007. Este pentru prima dată când România depăşeşte Polonia, până acum lider necontestat al vânzărilor în regiune.

Pe ansamblul Uniunii Europene, numărul de înmatriculări a scăzut uşor faţă de anul trecut, până la 1,27 milioane de uniţăţi. Veşti bune şi pentru Dacia. Vânzările pe plan mondial s-au apropiat luna trecută de 20.000 de maşini, în crestere cu 70% faţă de ianuarie 2007, iar cota de piaţă a producătorului autohton a depăşit în premieră un procent în Uniunea Europeană. Dacia vinde în UE mai mult decât Alfa Romeo, Saab, Mitsubishi, Lancia, Smart, Chrysler sau Land Rover. Grupul Renault a anunţat că varianta hatchback a modelului Logan, botezată Sandero, va fi lansată în toamna acestui an, iar preţul de pornire va fi mai mic decât al berlinei.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close