Antena 3 CNN Economic Auto România poleită. Trafic îngreunat şi drumuri blocate (VIDEO)

România poleită. Trafic îngreunat şi drumuri blocate (VIDEO)

România poleită. Trafic îngreunat şi drumuri blocate <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Dec 2007   •   17:40

Iarna a pus stăpânire pe România. Cele mai afectate zone sunt nordul Moldovei şi sudul ţării. Pe mai multe drumuri se circulă cu dificultate, din cauza troienelor. Maşinile prost echipate au înaintat foarte greu, iar tirurile care au derapat au blocat drumurile. Tot din cauza ninsorilor, mai multe localităţi din judeţul Braşov au rămas fără curent electric. Şi poleiul le-a dat bătăi de cap şoferilor. La Vaslui, mai multe maşini au ajuns în şanţ după ce au derapat din cauza gheţii. Şi în Bucureşti, s-au produs mai multe accidente din acelaşi motiv. Nici veştile de la meteorologi nu sunt bune. Urmează zile friguroase, cu temperaturi care nu vor depăşi - 4 grade.

După ninsoarea de joi seară, temperatura a scăzut sub 0 grade şi în toată Capitala s-a format polei. Traficul a fost paralizat. Utilajele de deszăpezire au ieşit în cele din urmă în trafic. Cum toate arterele erau acoperite de gheaţă, zeci de maşini s-au tamponat.

ŞI CIRCULAŢIA FEROVIARĂ A FOST AFECTATĂ ÎN ZONA COMARNIC
Nu numai circulaţia rutieră a fost afectată. Mai multe trenuri au întârziat, iar în zona Comarnic o locomotivă a deraiat joi seara. Printre trenurile care au întâmpinat probleme se numără rapidul care circulă spre Arad şi cel care circulă spre Cluj, ele având întârzieri de peste 2 ore.

HARGHITA
În Harghita se circulă cu greutate pe toate drumurile naţionale, în special în pasuri şi trecători. Utilajele de deszăpezire sunt pe traseu, însă misiunea lor este una grea din cauza viscolului puternic. Poliţiştii spun că îi vor trage pe dreapta pe toţi cei care nu au maşinile echipate corespunzător.

IAŞI
Şi la Iaşi, zăpadă căzută joi seară a transformat traficul rutier într-un infern. În tot judeţul, ninsoarea căzută a paralizat circulaţia rutieră. În apropiere de Paşcani, nu se mai circulă deloc. Chiar şi după apariţia utilajelor de deszăpezire, autovehiculele mari şi maşinile neechipate cu lanţuri au fost oprite de agenţii rutieri. Şoferii au avut de aşteptat chiar şi două ore până să li se permită să treacă. Şi în alte zone din judeţ se circulă cu dificultate din cauza zăpezii de pe carosabil.

BRAŞOV
La Braşov, viscolul a pus stăpânire pe tot judeţul. Inevitabil, au apărut şi primele probleme în trafic. Două ambulanţe au rămas blocate pe DN 13, care leagă Braşovul de Sighişoara. Alte maşini au ajuns în şanţ pe DN 1, pentru că nu erau echipate corespunzător pentru iarnă. Blocajele nu au întârziat să apară.

Şi în oraş ninsoarea a acoperit imediat carosabilul. Se circulă cu dificultate pe toate arterele din oraş. Utilajele de deszăpezire au ieşit imediat în trafic, însă nu reuşesc să facă faţă viscolului. Tot din cauza zăpezilor, 6 localităţi din judeţ au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Tirurile neechipate au creat probleme în trafic, pentru că nu au putut înainta din cauza zăpezii. Pe DN 1, circulaţia a fost blocată la ieşirea din Braşov spre Predeal aproape o oră. Coloanele de maşini s-au întins pe câţiva kilometri. Pe toate drumurile din judeţ se circulă cu dificultate, iar meteorologii spun că ninsoarea nu se va opri curând.

DEVA
Trafic îngreunat şi pe Drumul Naţional 66 între Simeria şi Petroşani. Zăpada căzută în ultimele ore a îngheţat, iar poleiul creat face ca maşinile să se deplaseze cu mare dificultate. Cea mai gravă situaţie pe DN 66 este în dreptul localităţii Băniţa. Chiar dacă în zonă nu a nins decât o oră şi jumătate, zăpada a îngheţat, iar drumul s-a transformat în patinoar. Maşinile de intervenţie trimise de administraţia drumurilor naţionale să arunce material derapant nu au ajutat prea mult la fluidizarea traficului.

Poliţiştii veniţi să supravegheze circulaţia au tras pe dreapta peste 20 de tiruri neechipate pentru iarnă. În acest moment, din cauza maşinilor grele oprite, traficul este restricţionat pe o singură bandă. Tot din cauza poleiului, în zonă au fost şi câteva tamponări uşoare. Chiar şi aşa, maşinile circulă cu maxim 40 de kilometri pe oră. Cei mai supăraţi de situaţia creată sunt şoferii de TIR-uri, care acum se văd nevoiţi să aştepte până la remedierea situaţiei.

TÂRGU JIU
Ninge şi în oraşele din Valea Jiului. Ninsoarea a afectat cel mai mult traficul din zona oraşului Lupeni. Acolo, poleiul şi gheaţa au fost principala cauză a tamponărilor. În oraşele Vulcan şi Petroşani, drumarii nu au ieşit, încă, la lucru. Şi în Defileul Jiului traficul se desfăşoară cu dificultate din cauza căderilor de zăpadă. Poliţiştii îi sfătuiesc pe cei care nu au maşinile echipate pentru iarnă să nu se aventureze pe drum.

TRAFIC ÎNGREUNAT:

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close