Antena 3 CNN Economic Auto România se bate cu Turcia, Polonia şi Ucraina pentru o uzină Peugeot Citroen

România se bate cu Turcia, Polonia şi Ucraina pentru o uzină Peugeot Citroen

România se bate cu Turcia, Polonia şi Ucraina pentru o uzină Peugeot Citroen
29 Apr 2008   •   19:46

Constructorul auto francez PSA Peugeot Citroen a anunţat că va investi 600 de milioane de euro în construcţia a două noi fabrici de motoare, una în Franţa, iar cea de-a doua în Europa de Est. Confrom purtătorului de cuvânt al grupului, Laurent Cicolella, o delegaţie a PSA a fost deja în România pentru a căuta un amplasament pentru o viitoare uzină.

?Echipa noastră de experţi a pornit căutările privind amplasamentul uzinei de motoare acum câteva luni, chiar dacă anunţul public despre investiţie a fost făcut joi?, a spus Cicolella.

Acesta a adăugat că decizia de construire a uzinei, care ar urma să fie deschisă în 2012, va fi luată la jumătatea acestui an, după cercetarea oportunităţii unei astfel de investiţii şi în Polonia, Turcia şi Ucraina. ?Este prematur de spus ce ţară vom alege, pentru că luăm în considerare factori precum costurile cu forţa de muncă calificată, infrastructura, dezvoltarea logistică şi distanţa dintre viitoarea fabrică şi pieţele de livrare pentru motoarele produse acolo. Fiecare stat are avantajele lui şi e clar că acestea patru sunt cele mai viabile. Vom vedea care dintre ele va fi?, a spus oficialul PSA.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close