Antena 3 CNN Economic Auto România, sub zăpadă! Aflaţi de aici ce drumuri sunt blocate din cauza ninsorilor

România, sub zăpadă!
Aflaţi de aici ce drumuri sunt blocate din cauza ninsorilor

<font color=blue>România, sub zăpadă!</font> <br><font color=red>Aflaţi de aici ce drumuri sunt blocate din cauza ninsorilor</font>
03 Ian 2008   •   07:59

România sub zăpadă! Sudul şi estul ţării sunt afectate de viscol şi de căderile masive de zăpadă. Circulaţia pe drumurile naţionale a fost dată peste cap, iar utilajele de deszăpezire nu pot face faţă situaţiei. Cele mai afectate judeţe sunt Ilfov, Călăraşi, Giurgiu şi Constanţa, unde vântul bate cu viteză de 70 de kilometri pe oră. Autostrada Soarelui a fost închisă, din cauza vizibilităţii extrem de reduse.

Aeroporturile din Bucureşti au fost şi ele închise joi după-amiază, din cauza ninsorii abundente. În jurul orei 14.00 a fost redeschis aeroportul Otopeni, urmat la jumătate de oră de aeroportul Băneasa.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a prezentat în urmă cu puţin timp concluziile şedinţei comandamentului de iarnă. Până la ora 17.00, situaţia feroviară se va normaliza, urmând să fie eliminate toate întârzierile de la cursele înspre şi dinspre Bucureşti. În ceea ce priveşte transportul naval, Orban a anunţat că porturile vor fi în continuare închise.

Alte drumuri închise circulaţiei, în ţară: DN 31 Călăraşi - Cuza Vodă, DN 41 Daia - Olteniţa, DN 65 A Roşiori de Vede - Turnu Magurele, DN 5B Giurgiu - Ghimpaţi.

Zăpada abundentă a făcut ravagii la Constanţa. Oraşul este de altfel paralizat. Vântul a suflat cu peste 80 de kilometri pe oră, făcând aproape imposibilă circulaţia maşinilor în oraş. Mai multe panouri publicitare au fost dărmate de rafalele de vânt.

Pe drumurile naţionale din judeţ, traficul a fost foarte dificil, vizibilitatea scăzând sub 50 de metri. Viscolul a zădărnicit eforturile drumarilor de a deszăpezi drumurile.

Instalaţiile de alimentare cu energie electrică au avut şi ele de suferit în urma viscolului. Drumurile înzăpezite au determinat, cum era de aşteptat, blocaje de circulaţie.

Trei drumuri naţionale şi zeci de drumuri judeţene din Constanţa erau blocate, joi după-amiază, din cauza ninsorii şi a viscolului puternic, iar poliţiştii nu mai permit şoferilor să iasă cu maşinile din Constanţa. În schimb, este permisă intrarea maşinilor în municipiu.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, Marius Ghiţă, a declarat, joi, că au fost închise circulaţiei drumurile Tulcea - Constanţa, Basarabi - Băneasa, Agigea - Negru Vodă, Constanţa - Cumpăna din cauza zăpezii care făcea imposibilă deplasarea autovehiculelor.

Două barje s-au scufundat în Portul Constanţa sud Agigea, din cauza vântului puternic. Traficul portuar este în continuare suspendat, până când vântul va scădea în intensitate.

VISCOL LA CONSTANŢA:
Iată în continuare lista drumurilor cu circulaţie întreruptă şi îngreunată, potrivit Ministerului Transporturilor.

DRUMURI NAŢIONALE CU CIRCULAŢIE ÎNTRERUPTĂ

A2 ? Bucureşti ? Feteşti
DN 22 Lumina ? Baia (Constanţa)
DN 3 Ostrov ? Basarabi (Constanţa)
DN 38 - Agigea ? Negru Vodă (Constanţa)
DN 41 Giurgiu ? Olteniţa
DN 5B Giurgiu ? Ghimpaţi
DN 65A Roşiorii de Vede - Turnu Măgurele
DN 73C Curtea de Argeş ? Piatra
DN 73C Curtea de Argeş ? Tigveni
DN 73D Vultureşti ? Hârtieşti (Argeş)

DRUMURI NAŢIONALE CU CIRCULAŢIE ÎNGREUNATĂ

DN 10 Buzău - Braşov
DN 2 Bucureşti - Buzău
DN 21 Iazu - Călăraşi
DN 21A Ţăndărei - Bărăganu
DN 2A Ovidiu - Constanta
DN 2C Slobozia - Griviţa
DN 2L Varniţa - Răcoasa
DN 2M Andreiaşu de Jos - Nereju
DN 2N Caiata - Bogza
DN 3 Basarabi - Constanţa
DN 39 Constanţa - Vama Veche
DN 3B Călăraşi - Giurgeni
DN 67B Târgu Cărbuneşti - Drăgăşani
DN 71 Moroieni - Sinaia
DN 73 Piteşti -Braşov
DN 73C Curtea de Argeş - Câmpulung
DN 7A Voineasa - Vidra

CLICK AICI PENTRU INFORMAŢII PENTRU ŞOFERI CUM SE CIRCULĂ LA ACEASTĂ ORĂ: PRECIPITAŢII, VÂNT, VIZIBILITATE

Antena 3

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close