Antena 3 CNN Economic Auto România va avea şosele la nivel european, din 2008

România va avea şosele la nivel european, din 2008

România va avea şosele la nivel european, din 2008
08 Noi 2007   •   19:03

De anul viitor, vom avea noi şosele la nivel european. Compania de Drumuri şi Autostrăzi îi obligă pe constructori să folosească, din 2008, pentru realizarea drumurilor, un bitum îmbunătăţit, folosit de altfel de ani buni de zile în ţările din vest. Noul material rezistă mult mai mai mult şi, un lucru important, reduce cu o treime costurile de întreţinere a şoselelor. Bitumul modificat în care gropile nu apar nici după doi-trei ani putea fi folosit încă de acum cinci ani, când au apărut primele recomandari de folosire a acestui material.

Nu era vorba de o lege, cum se întâmplă acum, aşa că mai niciun constructor nu a optat pentru lucrări cu bitum performant. Un contraexemplu este drumul Urziceni-Buzău, care a fost construit, într-adevăr, cu bitum ca în Occident. Iar rezultatele nu au încetat să apară. Este un drum ca în palmă de opt ani.

Afacerea pare a fi profitabilă şi pentru buzunarul omului de rând din banii căruia se fac drumurile. Mai multe rafinării din ţară sunt gata să dea drumul producţiei, iar în câteva săptămâni constructorii pot turna deja asfalt din acest bitum. Dinu Patriciu, omul de afaceri care controlează rafinăria Vega, una dintre societăţile care produc bitum polimerizat, spune că românii călătoresc pe drumuri proaste şi îşi pierd timpul stând în cozi nesfârşite pentru că se fac asfaltări perpetue din cauza faptului că nu sunt respectate normativele.

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close