Antena 3 CNN Economic Auto Românii nu vor plăti taxe pe actualele autostrăzi

Românii nu vor plăti taxe pe actualele autostrăzi

Românii nu vor plăti taxe pe actualele autostrăzi
21 Feb 2007   •   11:47

Românii nu vor plăti taxa pentru cele două autostrazi existente în acest moment în Romania, Autostrada Bucureşti - Piteşti şi Autostrada Soarelui. Declaraţia a fost făcută, marţi, de Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, într-o conferinţă de presă. Berceanu a spus că taxarea se va institui doar pe autostrăzile finalizate, nu pe porţiuni mici din cadrul acestora.

Radu Berceanu a afirmat că Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT) propune o nouă abordare pentru programul naţional de construcţie de autostrăzi, care să permită realizarea a 240 de kilometri de autostradă pe an. Pentru porţiunile de autostradă ?interesante pentru Uniunea Europeană?, el a propus finanţarea din fonduri europene a şi posibilitatea realizării de concesionări, acolo unde există trafic foarte important şi interesul firmelor sau al consorţiilor.

Sumele acordate de UE vor fi concentrate pe culoarul IV de transport paneuropean, pe porţiunea Nădlac-Sibiu, iar banii de la buget vor fi utilizaţi pentru proiecte ?care au şi o componentă socială puternică, pentru a face o autostradă care să unească Moldova cu Transilvania?. Aceasta va fi realizată în 2 etape: în perioada 2007-2013 se va construi un sens de mers, apoi, pe măsură ce traficul va creşte, celalalt sens de mers.

Antena3.ro

×
Parteneri
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope
x close