Antena 3 CNN Economic Auto Rovinieta ar putea fi eliminată

Rovinieta ar putea fi eliminată

Rovinieta ar putea fi eliminată
31 Mar 2008   •   12:33

Reprezentanţii ministerului Economiei şi Finanţelor vor discuta marţi cu transportatorii rutieri eventualitatea eliminării rovinietei. Conform declaraţiei preşedintelui Federaţiei Operatorilor Români de Transport, ministerul Transporturilor este de acord cu solicitarea transportatorilor, cu condiţia ca taxa auto să poată fi colectată din preţul carburantului. La ultima discuţie avută cu reprezentanţii ministerului Economie pe această temă, care a avut loc pe data de 13 martie, transportatorii au ameninţat că vor recurge la proteste dacă nu se va ajunge la un acord.

La finalul acestei ultime întâlniri, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat că ? Unele solicitări ale operatorilor de transport rutier nu sunt rezonabile. De exemplu, nu poţi să ceri o infrastructură mai bună, dar să vrei eliminarea finanţării, cum este rovinieta?.

Ministrul Transporturilor consideră ?rezonabile? solicitările cu privire la înfiinţarea unui sistem unic de control pentru toţi operatorii, a unui sistem de autorizare a personalului şi a accesul la toate documentele din acest domeniu.

Protocolul între cele două părţi care ar trebui semnat conţine 11 revendicări, printre care eliminarea plăţii rovinietei pentru drumurile naţionale, eliminarea totală a restricţiilor de circulaţie a camioanelor, anularea taxei de înmatriculare pentru vehiculele cu Euro 4 şi Euro 5, asigurarea transparenţei colectării accizelor din carburanţi şi monitorizarea de către asociaţiile patronale din transporturi a utilizării acestora pentru construcţia şi întreţinerea drumurilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close