Antena 3 CNN Economic Auto Senatorii modifică limita de viteză în localitate la 60km/oră

Senatorii modifică limita de viteză în localitate la 60km/oră

Senatorii modifică limita de viteză în localitate la 60km/oră
10 Oct 2007   •   14:56

Limita maximă de viteză în interiorul localităţilor ar putea fi majorată de la 50 km/h la 60 km/h, potrivit unui amendament adoptat, miercuri, de senatorii din comisia juridică la proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice. Potrivit amendamentului, viteza maximă admisă pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene este mărită de la 100 km/h la 120 km/h, cea de pe autostrăzi e menţinută la 130 de km/h, iar pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoria A şi B a fost majorată de la 90 km/h la 100 km/h.

Amendamentul a fost propus de senatorul Partidului Naţional Liberal (PNL) Norica Nicolai, care a sugerat, de altfel, în primă instanţă majorarea limitei de viteză în interiorul localităţilor de la 50 km/h la 70 km/h.

Un alt amendament aprobat de senatorii din Comisia juridică detaliază modul în care sunt ridicate maşinile care staţionează neregulamentar, pentru a se preveni abuzurile. Astfel, în amendament se menţionează că ridicarea maşilor se poate face numai dacă se întocmeşte un act juridic care să includă măsurători pentru a dovedi faptul că autovehiculul era parcat în locuri nepermise.

Având în vedere că senatorii jurişti nu au finalizat miercuri dezbaterile pe marginea acestui proiect, ei urmează să discute în cadrul şedinţei următoare despre un amendament făcut de senatorul PRM Gherghe Funar, potrivit căruia nu este necesară repetarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere în momentul expirării perioadei de suspendare a acestui document. O astfel de prevedere este susţinută şi de senatorul PC Gavrilă Vasilescu.

Rompres

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close