Antena 3 CNN Economic Auto Shimbare majoră la programul Rabla. Lovitură grea pentru șoferi

Shimbare majoră la programul Rabla. Lovitură grea pentru șoferi

Shimbare majoră la programul Rabla. Lovitură grea pentru șoferi
18 Aug 2018   •   16:48

Pentru înscrierea în programul Rabla din acest an nu este nevoie de ITP valabil, dar Ministerul Mediului (MM) propune, printr-un proiect de ordin, introducerea acestei condiții, începând din 2019, pentru casarea mașinilor.

Românii vor putea solicita și anul viitor bani de la stat pentru a-și schimba mașina veche, dar regulile programului Rabla din 2019 s-ar putea modifica. Schimbările sunt propuse prin Proiectul de ordin de ministru privind modificarea și completarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 – 2019, ce a fost lansat recent în dezbatere publică pe site-ul MM. Actul normativ are nevoie, pentru a se putea aplica, de semnătura ministrului mediului și de publicarea în Monitorul Oficial, informează Avocat.net.

Cea mai importantă schimbare propusă la programul Rabla 2019 este cea legată de condițiile pe care trebuie să le îndeplinească mașinile pentru a putea fi casate. Mai exact, mașinile care vor putea fi casate de către persoanele sau firmele care vor dori să beneficieze de sprijin financiar de la stat prin programul Rabla de anul viitor vor trebui să aibă, pe lângă vechimea mai mare de opt ani, inspecția tehnică periodică valabilă.

×
Subiecte în articol: şoferi schimbare
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close