Antena 3 CNN Economic Auto Sibiu. Capitală culturală fără şosea de centură

Sibiu. Capitală culturală fără şosea de centură



Sibiu. Capitală culturală fără şosea de centură
08 Mar 2007   •   20:50

Sibiul - Capitală Culturală Europeană în acest an - nu are şosea de centură. Lucrările au fost întrerupte mai multe luni, însă au fost reluate abia zilele acestea. Din păcate, centura ocolitoare va fi gata peste trei ani. Până atunci, şoferii vor fi nevoiţi să meargă prin centrul oraşului. Dar vor pierde minute preţioase, pentru că nu este chiar atât de uşor. Capitala Culturală este foarte aglomerată, aşa că se pierde mult timp la semafor. Mai greu este cu camioanele. Drumurile pe care trebuie să meargă sunt foarte proaste, iar locatarii din zonă - disperaţi! Pereţii caselor lor au început să crape şi nici de odihnă n-au parte din cauza zgomotului provocat de traficul greu.

Singura soluţie pentru toţi ar fi fost centura ocolitoare. La care însă nu se mai lucrează de un an, din cauza unor neînţelegeri financiare între ministerul Transporturilor şi firma constructoare.

Lucrările la centura ocolitoare au început în 2004. Pe parcurs, au fost mai multe probleme legate de exproprierea terenurilor de pe traseu, iar la un moment dat s-a schimbat şi proiectul. În ultimele luni, însă, din cauza neînţelegerilor financiare între Ministerul Transporturilor şi firma constructoare, lucrările au fost întrerupte şi reluate abia acum.

Antena 3

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close