Antena 3 CNN Economic Auto Sistemul KERS, un plus de putere pentru BMW X6

Sistemul KERS, un plus de putere pentru BMW X6

Sistemul KERS, un plus de putere pentru BMW X6
25 Iul 2008   •   10:27

Automobilul X6 de la BMW nu mai este o noutate. De curând însă a fost observat un model testat de divizia M a aceluiaşi producător, anunţă Motor Authority. Asta nu e tot, pe circuitul de la Nurburgring se pare că, pentru acest SUV, este folosit un nou sistem hibrid, conceput de divizia de Formula 1 a BMW.

Propulsia este ajutată de sistemul denumit KERS (Kinetic Energy Recycling System), dezvoltat pentru Formula 1, care funcţionează pe principiul de refolosire a energiei generate la frânare. Totul se rezumă de fapt la o cutie de viteze conectată la un mecanism, care se roteşte în momentul în care maşina frânează.



Energia astfel stocată poate fi folosită pentru a mări acceleraţia la abordarea virajelor spre exemplu. Cu toate acestea, echipa F1 a BMW a decis să folosească o soluţie în totalitate electrică şi nu KERS, potrivit Motor Authority.



Nu se ştie dacă BMW va decide să includă acest sistem şi pe alte modele din gama sa de automobile, însă acest lucru este foarte posibil. Şi Ferrari a anunţat recent că lucrează la o astfel de soluţie pentru maşinile sale.



Problema este însă că aceasta nu va fi inclusă în producţia de serie mai devreme de 2015, în timp ce la BMW lucrurile s-ar putea desfăşura cu o rapiditate mai mare. Astfel, este posibil ca în aproximativ doi ani să vedem pe străzi autoturisme ale producătorului german, dotate cu acest sistem.

Fotografii: Motor Authority

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close