Antena 3 CNN Economic Auto Şoferii europeni vor plăti o nouă taxă de drum, pe aglomeraţie

Şoferii europeni vor plăti o nouă taxă de drum, pe aglomeraţie

Şoferii europeni vor plăti o nouă taxă de drum, pe aglomeraţie
07 Mar 2008   •   19:10

Proprietarii auto din UE ar putea plăti o nouă taxă de drum, de data asta în funcţie de cât de aglomerată este şoseaua. Anunţul a fost făcut de comisarul pentru Transporturi, Jaques Barrot. ?Comisia Europeană va elabora un proiect de lege privind taxarea şoferilor pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi, în funcţie de normele de poluare ale vehiculelor şi de nivelul de congestionare a traficului rutier?, a declarat el.

Comisarul a mai precizat că fondurile colectate din aceste taxe de drum vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea sistemului de drumuri si a căilor feroviare ale statelor membre.

Oficialul european a început joi o vizită în România şi a avut întâlniri cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Va rămâne în ţară până la data de 8 martie, timp în care se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Finalizarea cadrului legislativ în acest sector, la nivelul Uniunii Europene, este preconizată la sfârşitul lunii iunie şi va permite statelor membre să aplice un sistem mai coerent de taxare pentru toţi cei care folosesc sistemele de drumuri naţionale şi autostrăzi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close