Antena 3 CNN Economic Auto Şoferii rămaşi fără permis îşi cumpără scutere

Şoferii rămaşi fără permis îşi cumpără scutere

Şoferii rămaşi fără permis îşi cumpără scutere
06 Mai 2007   •   10:30

Cu toată circulaţia de coşmar, un număr record de permise au fost ridicate de poliţiştii bucureşteni. De la începutul anului peste 6.500 de şoferi din Capitală au rămas fără carnet. 13 dintre ei au reuşit ?performanţa? de a preda permisul de două ori în mai puţin de şase luni. Cornel Teleanu este unul dintre şoferii rămaşi de două ori fără permis în numai şase luni. A găsit o soluţie - şi-a luat un scuter pentru care nu are nevoie de carnet de conducere. ?Mi-au luat permisul de două ori. Prima dată pentru viteză, am avut 50 peste limita legală a doua oară la distanţă de 3 zile, pe DN1?, declara Cornel Teleanu.

?Cei care au avut permisul de conducere suspendat şi în 6 luni au săvârşit o nouă contravenţie care atrage reţinerea permisului pe perioada de suspendare se majorează cu 30 de zile?, susţine Florentin Brăcea, subcomisar de la Brigada Poliţiei Rutiere din Capitală. Cele mai frecvente încălcări ale legii rămân trecerea pe roşu dar şi depăşirea coloanei oprite la semafor. Aceste încălcări se pedepsesc cu reţinerea permisului pentru 30 de zile.

Peste 3.700 de şoferi au rămas fără permis pentru o lună. Ceva mai puţini au devenit pietoni timp de două luni pentru tamponări provocate de neacordarea de prioritate. Cea mai mare pedeapsă, trei luni fără permis, au primit-o cei care au condus nebuneşte sau cei care s-au urcat băuţi la volan.

Observator

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close