Antena 3 CNN Economic Auto Şoferii sunt nevoiţi să aştepte chiar şi 10 ore pentru a trece prin Vama Hamleu

Şoferii sunt nevoiţi să aştepte chiar şi 10 ore pentru a trece prin Vama Hamleu

Şoferii sunt nevoiţi să aştepte chiar şi 10 ore pentru a trece prin Vama Hamleu
10 Aug 2008   •   18:35

Circulaţia este îngreunată la intrarea în ţară prin Vama Hamleu, judeţul Satu Mare. Coada de maşini se întinde pe mai mult de un kilometru. Şoferii aşteaptă peste 10 ore să intre în România şi spun că vameşii români controlează la sânge toate maşinile. Vama Halmeu este cel mai mare punct de trecere a frontirei cu Ucraina şi, graniţă a Uniunii Europene. De la începutul lunii august au fost capturate trei transporturi importante de ţigări netimbrate.



Pe aici, românii şi ucrainienii încearcă să aducă în ţară ţigări sau motorină, produse care sunt mai ieftine peste graniţă. Preţul ţigărilor de exemplu este de patru ori mai mic decât cel din Romania. Afacerea este foarte profitabilă, atunci când funcţionează. Pentru a opri acest mic trafic, vameşii scotocesc fiecare colţişor al maşinilor care trec punctul de frontieră. Vigilenţa vameşilor este plătită de şoferii nevoiţi să suporte aglomeraţia de la punctul de trecere a frontierei.

În ultimele 24 de ore, în urma controalelor amănuţite, politiştii de frontieră şi vameşii au confiscat 9.000 de pachete de tigari şi au aplicat mai multe amenzi.

Antena 3

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close