Antena 3 CNN Economic Auto Spada Codatronca TS, supermaşina cu alură de Batmobil (FOTO)

Spada Codatronca TS, supermaşina cu alură de Batmobil (FOTO)

Spada Codatronca TS, supermaşina cu alură de Batmobil <font color=red>(FOTO)</font>
20 Mai 2008   •   16:38

Spada Codatronca, ar putea fi, în viitor, numele unui fabricant exclusivist de automobile sport, din Italia, care ar rivaliza cu mărcile deja consacrate, precum Lamborghini. Spada Vetture Sport se află în faţa unei mari provocări, pe care mulţi o consideră imposibilă, anunţă Worldcarfans.com.

Codatronca TS (Turismo Sportivo) este primul exemplu al acestor ambiţii ale companiei. În viitor, probabil chiar până la sfârşitul acestui an, este posibil să vedem un nou autoturism sub aceeaşi titulatură, cu acelaşi design unic, şi performanţe pe măsură.

GALERIE FOTO Spada Codatronca TS



Între timp putem să admirăm actuala vedetă a fabricantului italian de automobile supersport. Maşina cântăreşte doar 1,36 tone, potrivindu-se astfel filosofiei companiei privind greutatea cât mai redusă, aerodinamica dar şi plăcerea pe care o oferă la volan fiecare dintre modelele care iese de pe poarta constructorului italian.

În ceea ce priveşte aerodinamica, se poate observa din fotografii un design asemănător cu cel al Batmobilului, care permite înaintarea fără a întâmpina o rezistenţă semnificativă din partea aerului. Motorul de şapte litri, cu opt cilindri oferă o putere ameţitoare, de 630 de cai, la 6500 de rotaţii pe minut.

Tracţiunea automobilului pe partea din spate, cutia de viteze cu şase trepte şi motorul foarte puternic reuşesc să propulseze bolidul la viteza de 100 de kilometri la oră, în numai 3,4 secunde. Conform oficialilor de la Spada, maşina poate atinge viteza maximă de 340 de kilometri la oră.

Italienii au declarat însă că nu viteza este punctul forte al maşinii ci manevrabilitatea ei, plăcerea pe care o oferă la condus. Şasiul automobilului este din aluminiu şi are inclus un roll cage, pentru protecţia în cazul răsturnării. Caroseria este din fibră de sticlă iar sistemul de suspensie poate fi reglat în funcţie de preferinţa fiecăruia.

Antena3.ro

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close