Antena 3 CNN Economic Auto Studenţii ieşeni revoluţionează industria auto

Studenţii ieşeni revoluţionează industria auto

Studenţii ieşeni revoluţionează industria auto
25 Iun 2007   •   11:46

Studenţii ieşeni aduc România în atenţia specialiştilor în motoare ecologice din industria auto. Trei absolvenţi ai Facultăţii de Mecanică, secţia Autovehicule Rutiere, a Universităţii Tehnice ?Gheorghe Asachi?, au proiectat o maşină cu propulsie hibridă şi cu tracţiune integrală. Proiectul a fost prezentat la proba practică a examenului de licenţă. Coordonatorul lucrării, Radu Gaiginschi, spune că ?motorul propus de studenţii mei, cu propulsie hibridă, electrică şi pe benzină, reprezintă prima realizare inginerească de acest tip din România?.

Lucrul la prototip a început din februarie iar investiţia a fost de 7.000 de lei, scrie Evenimentul Zilei. Studenţii au fost dispuşi chiar să suporte jumătate din suma totală, aşa că viitorii ingineri auto au scos din propriile buzunare bani pentru proiect. Noutatea este că motorul electric funcţionează şi ca generator, încărcând bateriile în momentul în care maşina este propulsată pe benzină, iar puterea este transmisă la toate cele patru roţi.
Foto: Evenimentul Zilei

Citiţi articolul complet în Evenimentul Zilei

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close