Antena 3 CNN Economic Auto Subaru R1e, vedeta electrică a Salonului Auto de la Paris

Subaru R1e, vedeta electrică a Salonului Auto de la Paris

Subaru R1e, vedeta electrică a Salonului Auto de la Paris
17 Oct 2008   •   11:31

Moda automobilelor electrice este de actualitate, iar Subaru face tot posibilul să se adapteze noutăţilor în domeniu. Subaru R1e este una dintre vedetele Salonului Auto de la Paris care se desfăşoară între 4-19 octombrie. Ea îmbină dimensiunile reduse cu respectul faţă de mediul înconjurător. Micuţul automobil urban electric se bazează pe modelul R1 pe care Subaru l-a scos pe piaţă în 2003. Maşina are o lungime de 3,28 metri, 1,47 metri lăţime şi 1,51 înălţime.



Convertirea la tehnologia electrică a fost făcută de Tokyo Electric Power Company (TEPCO), partener al companiei Subaru, informează site-ul www.autonews.fr. Motorul cu magneţi permaneţi şi acumulatori lithiu-ion are o durată de viaţă estimată la 150.000 de kilometri. Însă, numai 80 de kilometri pot fi parcurşi fără ca bateria să fie reîncărcată. În aceste condiţii, bateria micuţului vehicol are nevoie de opt ore pentru a se reîncărca.



Deoarece noul model Subaru R1e este o maşină dedicată în exclusivitate oraşului, viteza maximă pe care o atinge nu depăşeşte 100 de kilometri pe oră. Aceasta este una dintre caracteristicile mai puţin atractive ale micuţei maşini. Din cauza materialelor şi a tehnologiei folosite pentru crearea lui R1e, preţul estimat al acestuia nu este unul foarte accesibil. Costul pentru un astfel de automobil a fost estimat de reprezentanţii companiei la 13.000 de euro. În plus, aceştia speră ca până în 2012 să vândă nu mai puţin de 3.000 de exemplare din modelul R1e. Cu toate acestea, preţul estimat al maşinii depăşeşte considerabil posibilităţile oamenilor obişnuiţi.



Dacă în Japonia lansarea pe piaţă a noului model Subaru, R1e, este programată pentru anul următor, reprezentanţii industriei automobilelor nu cunosc încă o dată la care lansarea se va face şi în Europa.

Sursă foto: www.autonews.fr

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close