Antena 3 CNN Economic Auto Supersportiva americană Chevy Camaro, lansată oficial

Supersportiva americană Chevy Camaro, lansată oficial

Supersportiva americană Chevy Camaro, lansată oficial
22 Iul 2008   •   09:57

General Motors a prezentat oficial noul Chevrolet Camaro, modelul care va intra în producţia de serie. Maşina este inspirată din bogatul trecut sportiv al mărcii adaptat secolului 21. Potrivit constructorului american, tehnologia avansată şi designul reuşit sunt combinate cu un consum redus pentru clasa din care face parte automobilul.



Chevy Camaro va fi disponibil cu două variante de motorizare V6 (LS şi LT), de 3,6 litri, cu injecţie directă şi care dezvoltă fiecare 300 de cai putere. Versiunea de top, denumită SS este propulsată cu ajutorul unui V8 de 6,2 litri, care dezvoltă 422 de cai putere.



Tracţiunea sportivei americane este, după cum ne aşteptam, la roţile din spate, iar cutia de viteze în şase trepte poate fi manuală sau, opţional, automată.



"Camaro oferă toate lucrurile care fac din Chevrolet o marcă cu renume la nivel mondial", a declarat Ed Peper, vicepreşedintele GM din America de Nord.



Acesta a continuat apreciind că automobilul "intră în competiţie cu cele mai mari mărci sportive ale lumii, nu oricum, ci cu stil şi eficienţă în materie de consum de carburanţi, valori pe care competitorii noştri nu le pot egala", a mai spus Ed Peper.

Autoturismul va putea fi achiziţionat în SUA din prima parte a anului viitor, iar la noi în ţară din 2010.

Fotografii: Chevrolet.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close