Antena 3 CNN Economic Auto Surpriză la intrarea în ţară. Cozi interminabile la roviniete.

Surpriză la intrarea în ţară. Cozi interminabile la roviniete.

Surpriză la intrarea în ţară. Cozi interminabile la roviniete.
28 Iul 2007   •   17:28

Românii stabiliţi în străinătate, care vin să-şi petreacă vacanţele acasă au format o coadă impresionantă la ghişeul care eliberează rovigniete de la vama Nădlac. Deşi taxa de drum poate fi achitată şi la primele benzinării de pe teritoriul ţării, funcţionarii nu îşi pot explica de ce unii preferă să aştepte chiar şi o oră în vamă.

Una dintre problemele apărute odată cu revenirea românilor aflaţi la muncă în străinătatea a fost cumpărarea rovignetei. La Nădlac coada la unicul ghişeu de unde se putea cumpăra rovignete a ajuns şi la 100 de persoane. Nicio altă benzinărie din zonă nu mai vinde rovignete, aşa că era de aşteptat ca, în plin sezon, la ghişeul Administraţie Naţionale a Drumurilor să se formeze cozi interminabile.

Pentru ca să scape de căldură, turiştii îşi toarnă apă în cap. Nu e strop de umbră, iar la ghişeu e o singură funcţionară. Degeaba s-au bucurat românii din străinătate că nu mai aşteaptă în vamă odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. Funcţionarii au mai găsit o modalitate să-i ţină la cozi - rovignetele fără de care nu pot circula pe drumurile din ţară. În ultimele 24 de ore, peste 17.000 de persoane au intrat în ţară.

Antena 3

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close