Antena 3 CNN Economic Auto Tarife unice majorate pentru roviniete în 2008

Tarife unice majorate pentru roviniete în 2008

Tarife unice majorate pentru roviniete în 2008
10 Dec 2007   •   18:05

De anul viitor, tariful de utilizare a infrastructurii va fi unic, nediferenţiat în funcţie de clasa de poluare a maşinii. Cei mai dezavantajaţi vor fi proprietarii maşinilor cu motor Euro 2 , 3 şi 4. Tarifele în aceste cazuri vor fi mai mari cu până la 77 % faţă de cele din prezent. Noile costuri sunt prevăzute într-un proiect de lege al ministerului transporturilor care urmează să fie înaintat guvernului. Actul normativ mai prevede că rovinieta va putea fi plătită fracţionat, doar pentru o săptămână sau pentru o lună, nivelul acesteia urmând să fie de 3 euro, respectiv 7 euro. Nivelul maxim al rovinietei va fi 1.210 euro pe an şi va fi aplicat autovehiculelor cu o masă maximă autorizată de peste 12 tone, cu cel puţin patru axe. Tarifele au fost unificate pentru ca distribuţia rovinietelor să aibă loc mai uşor, mai ales în contextul în care România se pregăteşte să devină distribuitor de roviniete şi pentru alte ţări, precum Ungaria şi Bulgaria.

O altă noutate a proiectului este că şoferii de autoturisme nu îşi vor mai putea cumpăra rovinieta pentru o zi. Aceasta va fi disponibilă doar pentru autovehiculele de peste 3,5 tone sau pentru cele de transport persoane, cu o capacitate de peste nouă locuri. În acest caz, nivelul taxei va fi de 4 euro.

Noile roviniete vor fi aplicate în partea din stânga-jos a parbrizului, pe care va fi ştanţată perioada de valabilitate. Actualele roviniete sunt valabile până la expirare.

ROVINIETA 2008 va putea fi achiziţionată pentru:

O săptămână - 3 euro
O lună - 7 euro
Un an - 28 euro

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close