Antena 3 CNN Economic Auto Tata Motors preia Land Rover şi Jaguar pentru mai mult de 2 miliarde de dolari

Tata Motors preia Land Rover şi Jaguar pentru mai mult de 2 miliarde de dolari

Tata Motors preia Land Rover şi Jaguar pentru mai mult de 2 miliarde de dolari
26 Mar 2008   •   11:29

Constructorul indian de autovehicule Tata Motors a achiziţionat oficial, miercuri, mărcile britanice Land Rover şi Jaguar de la firma Ford. Potrivit agenţiei Press Trust of India, firma auto indiană a plătit mai mult de două miliarde de dolari pentru această achiziţie.

Ford a înregistrat pierderi de 2,7 miliarde de dolari în 2007 şi 12,6 miliarde de dolari în 2006. Astfel, compania a dorit să vândă cele două mărci pentru a se putea concentra asupra vânzărilor din America de Nord. Grupul american a cumpărat marca Jaguar în 1989, pentru suma de 1,6 miliarde de lire sterline şi marca Land Rover de la BMW pentru 1,7 miliarde lire sterline în 1990. În luna martie a anului trecut, Ford a vândut Aston Martin, o altă marcă britanică, pentru 925 milioane de dolari.

Achiziţionarea mărcilor britanice de către Tata Motors marchează extinderea capacităţii de producţie a constructorului auto indian, care include modele precum Indica, Indigo, Sumo Grande, şi nu în ultimul rând, cea mai nouă lansare de pe piaţa auto, Nano, automobilul care se vinde cu doar 2.500 de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close