Antena 3 CNN Economic Auto Taxa auto, la valoarea veche. Administraţiile financiare, deschise şi în weekend

Taxa auto, la valoarea veche. Administraţiile financiare, deschise şi în weekend

Taxa auto, la valoarea veche. Administraţiile financiare, deschise şi în weekend
11 Dec 2008   •   21:26

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis să prelungească programul administraţiilor financiare, deoarece luni intră în vigoare decizia de triplare a taxei. Administraţiile financiare vor lucra sâmbătă, iar unele dintre acestea şi duminică, anunţă Mediafax.
Vineri, administraţiile vor primi solicitările de calcul a taxei, vor emite deciziile de calcul şi vor încasa sumele respective între orele 8:00 şi 18:00. Sâmbătă, 13 decembrie, unităţile îşi vor desfăşura programul între orele 8:00 şi 14:00.
"În funcţie de volumul solicitărilor din data de 13.12.2008, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene vor stabili unităţile în care se vor desfăşura activităţile menţionate mai sus şi în data de 14.12.2008, duminică, între orele 8.00-12.00" arată un comunicat ANAF. Autorităţile au mai precizat că, în cazul în care va fi necesar, va fi suplimentat şi numărul de ghişee.
Vechea taxă auto se poate plăti de joi seară la administraţiile financiare. Joi oamenii şi funcţionarii au aşteptat ca noua ordonanţă aprobată miercuri seară de guvern să fie publicată în Monitorul oficial, pentru ca reglementările ei să intre în vigoare şi taxa să revină la vechea valoare.
La Bucureşti, listele de aşteptare au fost finalizate, oamenii urmând să fie chemaţi la ghişee pentru a le fi încasată vechea taxă. Programul administrţiei financiare va fi prelungit joi seară până la ultimul dosar.
Taxa de poluare auto a fost triplată luni, 8 decembrie, însă Guvernul a decis, pe fondul protestelor proprietarilor de vehicule programaţi în această săptămână la administraţiile financiare pentru plata taxei de înmatriculare, să amâne majorarea sumei de plată până la 15 decembrie, dată anunţată de altfel iniţial pentru introducerea noilor valori.
Tot din 15 decembrie se vor aplica prevederi care exceptează de la plata taxei autoturismele Euro 4 care nu depăşesc 2.000 cmc, precum şi utilitarele euro 4 care se înmatriculează pentru prima oară în România sau UE.
Proprietarilor de maşini care au plătit noua taxă li se va restitui diferenţa dintre aceasta şi vechea valoare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: taxa auto
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close