Antena 3 CNN Economic Auto Taxa de pod între Giurgiu şi Ruse - eliminată

Taxa de pod între Giurgiu şi Ruse - eliminată

Taxa de pod între Giurgiu şi Ruse - eliminată
30 Mai 2007   •   11:40

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, şi omologul său bulgar, Petar Mutafchiev, au convenit miercuri, în cadrul unei întâlniri bilaterale, să elimine taxa de pod între Giurgiu şi Ruse pentru transportul public. ?Am încheiat un acord de principiu privind eliminarea taxei de pod pentru transportul public, urmând să vedem ce soluţii vom găsi pentru a extinde această măsură şi la locuitorii din zonă?, a declarat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Taxa de pod este cuprinsă între 6 euro şi 30 de euro, în funcţie de capacitatea cilindrică a autovehiculelor care trec podul. În cadrul întâlnirii, organizate cu ocazia Conferinţei Europene a Miniştrilor de Transport, au mai fost abordate probleme referitoare la podurile de peste Dunăre Calafat - Vidin şi Bechet - Oreahovo, precum şi problema emiterii unor roviniete cu valabilitate de o zi de către statul român, după modelul implementat deja dincolo de Dunăre.

Cele două părţi au convenit asupra membrilor comisiei mixte privind construirea Podului Calfat - Vidin, reprezentaţii României transmiţând punctele de vedere partenerilor bulgari asupra parametrilor tehnici cu privire la partea românească a podului, mai exact infrastructura care va fi realizată pe malul românesc al Dunării.

În ceea e priveşte Podul Bechet - Oreahovo, cele două părţi au convenit asupra instituirii uni grup de lucru pentru a analiza aspectele privind realizarea podului, pasul următor fiind realizarea studiului de fezabilitate privind construcţia podului, care va fi realizat în Parteneriat Public.

Rompres

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close