Antena 3 CNN Economic Auto Taxa de timbru social pentru jeep-urile de import a fost eliminată

Taxa de timbru social pentru jeep-urile de import a fost eliminată

Taxa de timbru social pentru jeep-urile de import a fost eliminată
23 Apr 2008   •   19:30

Un avertisment primit de România din partea Uniunii Europene a determinat Parlamentul să aprobe la sfârşitul lunii trecute un proiect legislativ prin care se elimina taxa aplicată maşinilor din import cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.000 de cm cubi. Acest timbru social, în valoare de 1% a fost scos din Legea Fondului Naţional de Apărare.

Într-o scrisoare primită în 2007 de la reprezentanţa permanentă a României la Uniunea Europeană şi citată de jurnaliştii de la Cotidianul se arată că ?România impune în mod incorect obligativitatea plăţii unei taxe de timbru social de 1% din valoarea în vamă pentru autovehiculele noi din import?.

Taxa de timbru social a fost introdusă în anul 1999, odată cu înfiinţarea Fondului Naţional de Solidaritate şi avea ca scop reducerea nivelului de sărăcie în rândul familiilor aflate într-o situaţie financiară extrem de dificilă. Acest fond este administrat de Ministerul Muncii şi mai beneficiază ca resursă financiară de timbrul social aplicat jocurilor de noroc.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close