Antena 3 CNN Economic Auto Tendinţa spre alternativele verzi de transport prezentă şi la SIAB

Tendinţa spre alternativele verzi de transport prezentă şi la SIAB

Tendinţa spre alternativele verzi de transport prezentă şi la SIAB
14 Oct 2007   •   18:48

Pentru prima dată în România, constructorii, prezenţi la Salonul Internaţional Auto Bucureşti, s-au înghesuit să prezinte alternative de transport verzi, cu emisii de noxe zero, şi consumuri reduse de carburant. Într-o lume în care preţul petrolului atinge noi recorduri în fiecare zi, vehiculele hibride reprezintă viitorul, spun specialiştii.

Tendinţa a fost respectată şi la SIAB. Nu mai puţin de cinci astfel de maşini au fost prezentate publicului. Spre deosebire de ce întâmpla acum câţiva ani când erau prezentate doar concept car-uri, acum publicul a făcut cunoştinţă cu maşini care, dacă ar începe producţia de serie şi mâine ar putea fi cumpărate.

Alţi constructori au adus o gamă completă de maşini verzi, formată dintr-un sedan de clasă medie, o limuzină şi un jeep. Alţii cu un singur model însă unul desosebit care funcţionează electric atunci când stă la semafor şi până accelerează la viteza de 30 km la oră. La SIAB astfel de maşini au fost aduse doar de producători din afara Europei.

Observator

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close