Antena 3 CNN Economic Auto Tesla Motors solicită ajutor financiar pentru a produce sedanul electric Model S

Tesla Motors solicită ajutor financiar pentru a produce sedanul electric Model S

Tesla Motors solicită ajutor financiar pentru a produce sedanul electric Model S
11 Dec 2008   •   09:04

Tesla Motors, constructorul american de automobile electrice a anunţat că intră în rândul producătorilor care cer un împrumut guvernamental. Compania solicită 500 de milione de dolari pentru a continua dezvoltarea sedanului model S şi ameninţă că nu va deschide uzina de 250 de milioane de doalri din San Jose, California, dacă nu este ajutată, infomează worldcarfans.com.
Elon Musk, directorul general Tesla, a declarat că fondurile sunt necesare pentru producerea sedanului model S, care va costa 57.499 dolari. Acesta a precizat că firma pe are o conduce pur şi simplu nu mai poate continua producţia fără o injecţie majoră de capital, şi a adăugat că "dacă nu primim fonduri guvernamentale atunci va trebui să aşteptăm până când îşi revin pieţele de capital, lucru care ar putea dura un an sau doi din acest moment".
Compania solicită ca ajutorul financiar să-i fie furnizat prin intermdeiul programului de împrumuturi al Departamentului de Energie, care încurajează dezvoltarea vehiculelor eficiente energetic.
Este acelaşi program pe care l-au folosit constructorii General Motors, Ford şi Chrysler, care au primit 25 de miliarde de dolari pentru reechiparea fabricilor, iar acum va fi folosit ca o sursă de finanţare pentru cei 15 miliarde de dolari pe care urmează să-i primească în chip de ajutor de urgenţă.
Acesta nu este prima oară când Tesla Motors solicită ajutor financiar. La începutul lunii noiembrie compania a anunţat că a primit o finanţare de 40 de milioane de dolari pentru a continua producţia de serie a roadsterului electric, însă cea mai mare parte a fondurilor au venit din partea unor investitori.
Compania americană a dezvoltat şi produce în prezent Tesla Roadster, o maşină electrică care dezvoltă 250CP şi accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4 secunde, performanţe de un automobil super sportiv. Motorul electric se încarcă în doar 3,5 ore şi are o autonomie de aproape 350 kilometri.

După succesul Roadster-ului Tesla Motors a anunţat în vara acestui an că intenţionează să dezvolte o variantă sedan electrică, care va fi produsă în California. Denumită model S, berlina sportivă va transporta 5 pasageri şi va avea o autonomie de aproximativ 370 de kilometri, cu o singură încărcare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ajutor financiar
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close