Antena 3 CNN Economic Auto Toyota Prius. Fotografii cu noua caroserie a celui mai cunoscut hibrid din lume

Toyota Prius. Fotografii cu noua caroserie a celui mai cunoscut hibrid din lume

Toyota Prius. Fotografii cu noua caroserie a celui mai cunoscut hibrid din lume
31 Iul 2008   •   13:03

Noua caroserie a celui mai cunoscut automobil hibrid din lume, Toyota Prius, a fost fotografiată în timpul testelor. Viitoarea generaţie Prius este mai lungă şi mai lată cu 10 respectiv 3 centimetri rezultând astfel un spaţiu mai mare pentru pasageri şi pentru depozitarea bagajelor. În afara hatchback-ului cu cinci uşi, gama Prius ar putea număra în viitor şi un coupe cu două uşi, sau un wagon destinat navetiştilor, potrivit preşedintelui Toyota din Statele Unite, Jim Lentz, citat de Worldcarfans.com.

De asemenea, sunt aşteaptate îmbunătăţiri şi la capitolul economiei de combustibil, cu toate că viitoarea generaţie a hibridului Prius va avea mai mulţi cai putere. Surse citate de Worldcarfans.com susţin că acumulatorii NiMh vor fi înlocuiţi cu cei Lithiu-ion, care ocupă mai puţin spaţiu şi reduc greutatea maşinii.



Astfel, performanţele maşinii vor fi mai bune, iar spaţiul de depozitare a bagajelor va creşte. Debutul viitoarei generaţii a hibridului Toyota Prius este aşteptat a avea loc în 2009, la Salonul Auto de la Detroit. Pe piaţa din Europa îşi va face apariţia de la sfârşitul anului viitor sau începutul lui 2010.



Fotografii: Worldcarfans.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close